E-bok om de første kristne

(119 kr)

Omslaget til e-boken "De første kristne" av Sjur Jansen. Forsiden er mørk rød, man kan så vidt skimte et veggmaleri fra 300-tallet med kristne som sitter ved et måltid rundt et bord.

E-boken De første kristne (2016) av Sjur Jansen forteller om samlingene til de første kristne, slik de er beskrevet i Bibelen, men som mange kristne ikke legger merke til eller ikke tar inn over seg.

De første kristne hadde ikke prester eller kirker, men møttes i hjemmene rundt middagsbordet.

Boken starter en generasjon før Jesus ble født og forteller om Herodes-slekten som de første kristne mange ganger møtte som en motpart.

Deretter viser boken mange historiske hendelser og anekdoter fra de tre første århundrene etter de første kristne. Eksemplene springer fra martyrer som ikke vek en tomme fra sin tro, til stormannsgale biskoper – og hva det romerske byråkratiet skrev om de kristne.

Så viser boken hvordan de første kristne holdt samlinger i hjemmene og hvilke idealer de hadde for fellesskapet. Boken argumenterer også for ikke-hierarki og likestilling. Mange mener for eksempel at Junia var en apostel slik Timoteus også var apostel. De siste årene har det kommet nye argumenter som støtter dette synet.

Boken forteller også om bakgrunnen for nattverden, om de første kirkene, om hvorfor noen kaller seg prest og andre biskop, om hva en eldste var og hva en diakon var, og lignende.

Utdrag fra boken finner du her.

E-boken er på snaue 8 MB fordi den også inneholder en del bilder og kart.

E-bok, pris: 119 kr.

Trykk på knappen og se handlekurven som dukker opp nedenfor.


Slik bestiller du

Betale med kort eller PayPal: Trykk på bestillingsknappen ved e-boken og betal via PayPal-løsningen som da kommer frem nedenfor knappen.

På noen mobiltelefoner virker ikke løsningen, bruk da vanlig PC.

I PayPal-løsningen er det også mulig å betale med plastkort: Trykk på en lenke som sier «Har du ingen PayPal-konto?», da får mulighet til å betale med for eksempel Visa-kort eller Mastercard.

Jeg sender boken så fort jeg makter, det tar normalt noen timer. Det spørs om jeg sitter i et møte eller er ute på oppdrag. Unntaksvis tar det et par dager.

Paypal-siden du kommer til, heter forresten «Skrive Historie med Sjur Jansen», det er firmaet mitt.

Kjøp på ekstern side: Du kan alternativt kjøpe boken i nettbutikken ebok.no.

Enkel bestilling med faktura: Du kan også bestille e-boken ved å sende e-post til meg sjur@byggemennesker.no, så sender jeg først faktura og senere e-boken til deg.


Hvordan leser man en e-bok?

Du må ha:

  • PC, nettbrett eller mobil
  • en gratis app eller et program som åpner e-bok-filer

Kanskje har du allerede en bokleser-app på PC-en eller mobilen uten å vite det. Forsøk å åpne e-bokfilen jeg sender deg. Virker det ikke, må du laste ned en gratis bokleser, du finner flere slike i app-butikkene eller etter et søk på nettet.

Med e-bøker kan man forstørre eller forminske skriften slik man ønsker, man kan også markere avsnitt, legge inn bokmerke eller bytte bokstavtyper.

Legg igjen en kommentar